Deze snickers taart is vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers

Twee weken geleden moest ik eraan toegeven, alweer een jaartje ouder. 27 jaar oud. Al zou ik zweren dat ik nogsteeds 24 ben… Maar bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. En daar draait dit recept om! Een heerlijke verjaardagstaart.

Zoals je misschien weet werk ik al jaren als leidinggevende chef in het leukste cafe van Heidelberg. Voor dit cafe heb ik een aantal jaar geleden een Snickers taart ontwikkeld. Een raw vegan snickers taart. Dit werd gelijk onze bestseller. Een taart die ik sindsdien graag maak omdat hij eigenlijk bij iedereen in de smaak valt.

Over de ingrediënten

Deze snickers pie is helemaal vegan en glutenvrij. Plus het is een raw vegan taart. Wat betekent dat je hem niet hoeft te bakken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld. Iedere laag moet even uitharden voordat je met de volgende begint. Maar dan kan je tussendoor wat andere dingetjes doen 😉

De eerste laag bestaat uit dadels, cacao poeder, havermout (heb je coeliakie?, kies dan voor glutenvrije havermout) en om meer “diepte” in de smaak te krijgen, een klein snufje zout.

Wist je dat je bij een glutensensitiviteit gewoon havermout kunt eten? Hier leg ik meer uit over de verschillen.

De tweede laag is de kokoslaag. Deze laag past natuurlijk niet bij een de orginele Snickers smaak. Maar deze laag is super belangrijk! Hij zorgt er namelijk voor dat de taart lekker fris blijft en niet alles zo zwaar is. Deze laag bestaat uit alleen maar kokosjoghurt en kokoscreme of  “creamed coconut”. Let op: Creamed coconut is niet hetzelfde als het dikkere deel van kokosmelk. Het is een ander product. Let hier dus goed op. Creamed coconut vind je vaak in het Aziatische deel van de supermarkt.

De derde laag bestaat uit pindakaas, plantaardige melk en ahorn siroop. Wanneer je een plantaardige melk gebruikt kies dan voor een wat dikkere variant. Ik gebruikte zelf oatly omdat de havermelk dikker is dan de meeste andere in de supermarkt. Soja melk gaat ook heel goed.

De laatste laag is een een pure chocolade drizzle. Kies hier lekker voor jouw favorietee chocolade. Ik gebruikte een 85% pure chocolade.

Oke hier het recept! Veel bakplezier.

ingrediënten voor deze Snickers taart

laag 1:

 • 20 gram cacao poeder
 • 250 gram dadels
 • 100 gram havermout

laag 2:

 • 200 gram creamed coconut (kokoscreme)
 • 300 gram kokosjoghurt
 • (scheutje agave/ahorn siroop)

Laag 3:

 • 50 gram pindakaas
 • 150 ml plantaardige melk
 • 20 gram ahorn siroop
 • (pindas)
 • snugje zout

Laag 4:

 • 50 gram pure chocolade.
 • toppings naar keuze.

Wil jij gezonder en lekkerder leven? Meer energie, een betere vertering en een beter immuunsysteem? Als chef en gecertificeerd voedingsspecialist kan ik jou daarbij helpen. Bekijk hier de persoonlijke coaching opties op maat.

Bereidingswijze

Laag 1

 1. Neem een goede blender en maal alle ingrediënten tot een plakkerige massa.
 2. Bekleed een taartblik met een beetje bakpapier en verdeer de massa over de bodem.
 3. Laat deze laag even 15 minuten staan.

Laag 2

 1. Smelt de kokoscreme au bain marie en roer de koude kokosjoghurt er doorheen. Giet de laag in de vorm. Wat is au bain marie? Au bain marie betekent dat je een pannetje met water aan de kook brengt en hier vervolgens een schaaltje bovenop zet. In dat schaaltje kun je dan het product naar keuze smelten. Het voordeel is dat het product niet in aanraking komt met directe hitte. Hierdoor loop je niet het risico dat het product verbrand of van kleur veranderd.
 2. Laat de laag een halfuurtje uitharden in de koelkast.

Laag 3

 1. Meng alle ingrediënten voor de derde laag in een blender.
 2. Kleine tip: roer nog een paar pindas door de laag voor extra crunch.
 3. Smeer de laag over de kokoslaag.

Laag 4

 1. Smelt de chocolade au bain marie.
 2. Drizzle de chocolade over de taart en laat de chocolade hard worden.

Enjoy!

Een kookvideo voor dit recept? Die vind je op instagram.

Write A Comment