Als voedingscoach geloof ik heilig in balans. In het weekend laat ik dan ook gerust de teugels wat meer vieren en geniet ik op zijn tijd van een heerlijk glas wijn, een lekker toetje of in dit geval: spicy pecannoten! Een spannende Netflix serie erbij en ik ben een volmaakt gelukkig mens ^_^

Hoe gezond zijn pecannoten eigenlijk?

Misschien heb je al eens gelezen dat je meer gezonde vetten zou moeten eten. Deze onverzadigde vetten vind je bijvoorbeeld in avocado, noten en zaden, vette vis, olijfolie etc. Wat dat betreft kan een handje (bij voorkeur ongebrande) noten per dag zeker geen kwaad. Deze gezonde vetten bevatten essentiële vetzuren – wat wil zeggen dat jouw lichaam dit niet zelf aan kan maken – die bijdragen aan onze gezondheid. Zo verlaagt het o.a. het LDL-cholesterol van het bloed waarmee de kans op hart en vaatziekte kleiner wordt.

Voor wat betreft dit recept: het zijn inderdaad de goede vetten en er zit geen vage rommel door. Maar noten bevatten wel veel kcal dus hiervoor geldt natuurlijk alles met mate. En je maten, dat maakt de filmavond nog gezelliger uiteraard!

Zo maak je de lekkerste spicy pecannoten

Het maken van deze nootjes is echt heel eenvoudig! Je kunt zelfs naar harte lust variëren met de specerijen naar keuze. Het basis recept is als volgt:

 • 100 g pecannoten
 • 1 el gesmolten kokosolie
 • 2 tl acacia honing
 • 1 el ras el hanout specerijen mix *
  *Heb je coeliakie? Let op dat er geen gluten door de specerijenmix zit!

Variatie tip: Paprikapoeder en chilikruiden is ook een fijne combi.
Wil je ze liever zoet? Maak ze met honing, gemberpoeder en kaneel.

Bereidingswijze spicy pecannoten:

 1. Verwarm als eerste de oven op 175 graden hetelucht. Bekleed ook vast een bakplaat met bakpapier.
 2. Smelt de kokosolie en giet in een ruime kom.
 3. Meng vervolgens 100 g noten met 1 el kruiden en 2 tl acacia honing. Hussel alles goed door zodat alle nootjes  een beetje plakkerig zijn.
 4. Leg nu de noten op bakpapier en rooster ze in ca 15 lekker knapperig. LET OP: hou dit goed in de gaten, de ene oven is de andere niet!
 5. Laat de noten goed afkoelen (het is moeilijk, I know…) en laat dan de filmavond of je gezellige borrel maar snel beginnen!

Deze noten kun je gemakkelijk van tevoren maken, wanneer ze goed zijn afgekoeld kun je ze ook enige tijd bewaren in een goed afgesloten bakje. Maak het recept dus gerust 2 of 3 keer zodat je later nog eens kunt genieten van deze lekkere snack!

Write A Comment