De heerlijk zoete en knalrode zomerkoninkje zijn weer overal verkrijgbaar, hoogste tijd dus voor een lekker toetje met aardbeien in de hoofdrol! Met dit recept leer je gemakkelijk hoe je zelf een luchtige en romige aardbeienbaverois kunt maken. Heb je een lactose vrij dieet? Gebruik dan lactosevrije slagroom (ik gebruik voor dit recept MinusL, te vinden in de supermarkt bij de lang houdbare en plantaardige melksoorten.
Food-feitje: kan jij niet tegen aardbeien? In sommige gevallen kan het helpen om ze eerst met warm water af te spoelen! Wie weet helpt dit ook voor jou?
Voor een aardbeienbaverois voor 4 personen heb je nodig:
- 250 gram verse aardbeien (1 doosje diepvries aardbeien of ander fruit naar keuze kan ook)
- 200 ml (lactose vrije) slagroom
- 3 blaadjes gelatine
- 1 el acacia honing
- 2 tl verse vanille
- Extra: 4 mooie glaasjes en eetbare bloemen of vers fruit ter decoratie
Bereidingswijze aardbeienbaverois:
- Pureer de aardbeien tot een moes met een staafmixer. Gebruik je ipv aardbeien frambozen of een bosvruchtenmix? Wrijf dan eerst de fruitmoes nog door een zeef zodat je een puree zonder pitjes overhoud. Wanneer je voor diepvriesfruit kiest, laat deze dan eerst goed ontdooien en uitlekken.
- Week de gelatine blaadjes voor tenminste 5 min. in koud water.
- Klopt de slagroom met de vanille, hij wordt niet helemaal stijf (maar dat hoeft ook niet!).
- Breng de fruitmoes op smaak met de honing.
- Verwarm nu 1,5 eetlepel water in een pannetje op laag vuur. Los hierin de gelatine blaadjes op met behulp van een garde. Roer goed door zodat je geen klontjes meer hebt.
- Voeg het gelatine papje toe aan de fruitmoes. Roer weer goed door en laat even afkoelen.
- Spatel nu voorzichtig de fruitmoes door de geklopte slagroom en verdeel over 4 schaaltjes of glazen.
- Laat minimaal 2 uur opstijven en serveer met wat vers fruit naar keuze of deze leuke eetbare bloemen