Op de Hotelschool leerde wij op de ambachtelijke manier chocolade mousse maken: Eiwitten stijfkloppen met veel suiker, in een andere kom room kloppen (met de hand!!) en vervolgens samen voegen en heel voorzichtig met de gesmolten chocolade door elkaar spatelen.
Inmiddels klop ik echt geen slagroom meer met de hand en vervang ik bij voorkeur de vele geraffineerde suiker voor minder en/of meer natuurlijke suikers. Vandaar de hoogste tijd voor een gezonder alternatief van de chocolade mousse!

Bij deze chocolade mousse lik je niet alleen je vingers af (en vooruit ook het schaaltje), hij is dus ook nog eens gewoon super gezond voor je!

Gezonde chocolademousse!

Deze chocolademousse is er een die de juiste vetten, anti oxidanten, vitamines en mineralen bevat. Het geheim zit hem in de banaan (voor de zoete smaak), avocado (de goede vetten) en rauwe cacao (voor je dagelijkse portie anti oxidanten / mineralen). En hij is ook nog eens gemakkelijk te maken; daar wordt je blij van toch? Hier lees je hoe:

Ingrediënten voor chocolademousse voor 2 personen:

(als je het alleen opeet zal ik het ook niet verder vertellen hoor..)

  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1tl vanille
  • een beetje geduld
  • optioneel: wat rauwe cacaonibs ter garnering

Bereidingswijze chocolademousse:

  1. Pureer de banaan met avocado en het cacao / vanille poeder tot een gladde mousse met een (staaf)mixer of keuken machine.
  2. Verdeel het over twee schaaltjes of mooie glazen en zet het voor minimaal 30 min in de koelkast om op te laten stijven.
  3. Serveer de gezonde chocolademousse en garneer desgewenst met raw chocolate nibs, cacaoboontjes, pure chocolade krullen, eetbare bloemen etc. Tip qua eetbarebloemen ik koop ze online bij Eetbarebloemenshop.

1 Comment

Write A Comment