Ik kwam er eigenlijk net achter dat er nog helemaal niet zoveel desserts op mijn site staan, terwijl deze lactosevrije baverois er toch echt eentje is waar je mij wakker voor kan maken! Het leuke van dit recept is dat je het kan maken met alle fruitsoorten naar keuze..

Waarom lactosevrije baverois?

1 op de 7 mensen kunnen niet goed tegen lactose en ik heb de pech daar eentje van te zijn! Wanneer je spreekt van een lactose intolerantie dan is je lichaam niet goed in staat om de melksuikers (de lactose) af te breken omdat je te weinig lactase aanmaakt. Dit enzym zorgt ervoor dat je de melksuikers afbreek en wanneer dit niet gebeurt wordt het een erg ongezellig feestje in je buik.

Let er wel op dat deze producten lactosevrij zijn gemaakt door het toevoegen van lactase maar niet koemelkvrij zijn. Wanneer je last hebt van een koemelk (eiwit)allergie, zal je moeten kijken naar bijvoorbeeld plantaardige zuivel.

Gelukkig zijn er steeds meer lactosevrije alternatieven te vinden waarmee je alsnog de lekkerste toetjes op tafel kan toveren dus snel aan de slag nu!

Ingrediënten voor lactosevrije baverois voor 4 personen:

 • 1 doosje vriezerfruit naar keuze
 • 1 pakje lactose vrije slagroom a 200 ml
 • 3 blaadjes gelatine
 • 1 el acacia honing
 • 2 tl verse vanille
 • Flinke hand bosbessen of ander fruit naar keuze ter garnering

Bereidingswijze lactosevrije baverois

 1. Ontdooi het fruit en pureer tot een moes met een staafmixer. Gebruik je frambozen? Wrijf dan eerst de fruitmoes nog door een zeef zodat je een puree zonder pitjes overhoud.
 2. Week de gelatine blaadjes voor tenminste 5 min. in koud water.
 3. Klopt de slagroom met de vanille, hij wordt niet helemaal stijf (maar dat hoeft ook niet!).
 4. Breng de fruitmoes desgewenst op smaak met de honing.
 5. Verwarm nu 1,5 eetlepel water in een pannetje op laag vuur. Los hierin de gelatine blaadjes op. Voeg dit toe aan de fruitmoes. Roer goed door en laat even afkoelen.
 6. Meng het door de slagroom en verdeel over 4 schaaltjes of glazen.
 7. Laat minimaal 3 uur opstijven en serveer met wat vers fruit naar keuze!

Write A Comment