Met heel veel plezier hou ik de laatste dagen alle fijne foodblogs en youtube kanalen in de gaten voor fijne kerstinspiratie. Dat er weer uitgebreid gesmuld gaat worden mag duidelijk zijn!

Maak het jezelf makkelijk dit jaar!

Ik hou enorm van lekker (glutenvrij) eten maar nog het meeste van eindelijk even tijd voor elkaar! Lekker bijkletsen, nieuwe herinneringen maken, spelletjes doen en ontspannen (het liefst in foute kersttrui) na alle drukte van dit jaar. Mijn advies dan ook: maak het jezelf gemakkelijk! Kerst draait niet om veel eten of ingewikkelde fratsen maar lekker genieten met de mensen die je lief hebt.
Vandaag dan ook een makkelijke tip voor een super leuk, maar vooral ook smakelijk toetje.

Ingrediënten voor makkelijke kersttoetje voor 6 personen:

 • 1 bak Prof. Grunschnabel Jasmine Orange Juzu ijs (of ander ijs naar keuze)*
 • 100 g boekweitmeel
 • 100 g rijstmeel
 • 3 eieren
 • 400 ml melk naar keuze
 • 2 verse mandarijnen gepeld of 1 blikje mandarijnen op siroop
 • Kokosolie om in te bakken
 • Ter versiering: wat poedersuiker.
  *Het ijs van Professor Grunschnabel is gecertificeerd glutenvrij en op basis van kokosmelk en hiermee 100% vegan. Je koopt het o.a. bij AH.

Bereiding van de pannenkoeken:

 1. Maak een pannenkoekenbeslag door de melen, ei en melk naar keuze met elkaar de mixen.
 2. Verhit wat olie in de pan en bak de pannenkoeken, je haalt ca 6-8 pannenkoeken uit dit beslag, afhankelijk van de grootte van de pan.
 3. Laat de pannenkoeken afkoelen en steek er met behulp van een kerststeker (of een andere leuke vorm) sterren ui.
 4. Maak de borden op met de pannenkoek – kerststerren, een bol ijs, de mandarijntjes en strooi er desgewenst nog wat poedersuiker over voor een extra feestelijk effect! Super simpel en erg lekker!

Liever een ander makkelijk toetje? Ga voor deze kwarktaart (met gluten en lactose vrije optie) en  versier het extra mooi met eetbare bloemen of bijvoorbeeld wat granaatappel pitjes erover. Hou ook zeker de blog deze week in de gaten voor een nieuw recept met warme peer en chocoladesaus!

Write A Comment