Nu de temperaturen stijgen, komt hier in huis alweer snel de vraag “mama, mag ik een ijsje?” Nu geloof ik heilig in balans en mag er ook zeker af en toe een ijsje bij de ijssalon gehaald worden, maar liever zorg ik voor wat gezonde varianten in eigen vriezer. Dit groene monster ijs is met recht een van de favorieten in huis!

Hoe maak je gezonde ijsjes?

De basis van al mijn zelfgemaakte ijsjes zijn eigenlijk altijd het zelfde: bevroren fruit! In de kunststof ijshouders gaat gepureerd fruitmoes zoals (diepvries)aardbeien, vers zomerfruit, perenmoes of lekker tropisch met mango.
TIP: Maak de ijsjes extra feestelijk met twee verschillende laagjes!

Dit monsterijs heeft een andere basis: rijpe bananen! Het liefste van die bruine waarvan je denkt dat je ze maar beter weg kunt gooien. Heerlijk zoet van zichzelf en eenmaal gepureerd een heerlijk, romig ijs. Let er op dat je de banaan van tevoren eerst pelt en snijdt voor je deze invriest, dat maakt het pureren namelijk wat makkelijker. De verse spinazie geeft een heerlijk monsterlijke kleur, qua smaak proef je er eigenlijk weinig van. Ideaal om je kindje zo stiekem toch wat extra groente te geven!

Deze gezonde ijsjes zijn dus zonder toegevoegde en bevatten alleen de natuurlijk aanwezige fruitsuikers.

Ingrediënten groen monsterijs (1 persoon):

  • 1 bevroren banaan
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • desgewenst wat ongezoete appelsap

Bereidingswijze ijs:

  1. Spoel indien nodig de spinazie schoon.
  2. Pureer met een staafmixer of keuken machine alle ingrediënten tot een mooi en romig geheel. Wanneer het nog te hard blijft, kun je een klein scheutje ongezoete appelsap of water toevoegen.
  3. Serveer het groene monsterijs direct in een schaaltje en garneer desgewenst met nog wat extra vers fruit of nootjes!

Heb je nog meer rijpe bananen in huis en zin in een ander gezond toetje? Kijk dan zeker ook even bij dit recept voor gezonde chocolademousse!

Write A Comment