Bij een BBQ denken we veelal aan vlees, stokbrood en kruidenboter en een verkoelend biertje. Nu zijn wij zelf niet zulke grote vleeseters (en heel eerlijk: je hebt ook geen 3 stukken vlees per maaltijd nodig toch?). Vandaag dan ook een heerlijk recept voor het ultieme BBQ dessert: sinaasappel brownies!

Combinatie sinaasappel chocolade

Ik durf eigenlijk niet te zeggen wie de combinatie sinaasappel – chocolade heeft bedacht: maar wat een geweldige combinatie is dit! Je ziet het ook steeds vaker in de winkel: repen chocolade met geconfijte of gedroogde sinaasappelschilletjes. En natuurlijk die halve maantjes van sinaasappel gelei met chocolade eromheen, die at ik al als jong meisje bij mijn oma. Heerlijk…

Nu moet ik ook gelijk zeggen dat dit dessert er niet eentje is in de categorie: doe maar elke dag. De gemiddelde browniemix is niet heel erg gezond en ik zie dit dan ook als een echte traktatie. Het draait immers om balans toch?

Hoe maak je de sinaasappel brownie?

Zoals jullie van mij gewend zijn is dit recept ook eigenlijk weer kinderlijk eenvoudig:

  1. Snijd per persoon 1 sinaasappel open aan de bovenkant (zie onderstaande foto) en snijd met een scherp mes het fruitvlees eruit (voor de culinaire kookwonders onder ons: je kunt dit vruchtvlees uitpersen en al het sap laten inkoken tot een lekker sinaasappel sausje).
  2. Maak de browniemix volgens de aanwijzingen op de verpakken (ik gebruikte de mix van de glutenvrije Lidl actieweek).
  3. Vul de brownies met het mengsel (met mijn mix kan ik makkelijk 6-8 sinaasappels vullen) en zet het dekseltje er weer op
  4. Pak de sinaasappels goed stevig in met aluminium folie en zet ze rechtop!! op de BBQ. Het kan eventueel aan de zijkant direct op de kolen, op een elektrische of gas BBQ werkt ook prima. Overigens kun je dit dessert natuurlijk ook gewoon in de oven maken ^_^
  5. De brownies hebben ca 30-40 minuten nodig, een beetje afhankelijk van de hitte van je BBQ. Je kunt er 1 testen door hem voorzichtig uit te pakken en kijken of het al goed gaar wordt. Wanneer je mix geen eieren bevat kun je het ook gerust eten als het binnenin nog wat vloeibaar is (zoals lava cake).
Sinaasappel Brownie - Beter door Eten
Sinaasappel Brownie

Veel plezier met dit recept, ik ben heel benieuwd hoe jullie hem vinden! Zoek je een ander lekker toetje? Kijk dan zeker eens bij deze zelfgemaakte aardbeienbaverois, het groene monster ijs of de verrassende lekkere zelfgemaakte appelmoes zonder suiker!

Write A Comment