Deze vegan American pancakes zijn glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

Glutenvrij en vegan dieet? Neem dan eens een kijkje in onze webshop

Voedingswaarden

  • energie 375 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 66.6 g
  • vet 6.2 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Ontbijt
  • Aantal personen: 3 porties

Vegan American pancakes, daar zijn ze eindelijk! Ik heb een aantal weken besteed aan het vinden van HET perfecte pancake recept. Het is gelukt! Het recept is heel simpel maar er zijn een paar dingetjes waar je op moet letten.

Om ervoor te zorgen dat deze Vegan American pancakes lekker dik en fluffy worden, is het van belang dat je plantaardige melk op kamer temperatuur gebruikt. Bakpoeder reageert namelijk op vocht, suikers en warmte. Bakpoeder is helemaal happy als deze drie dingen met elkaar gecombineerd worden. Dus voor deze glutenvrije pannenkoeken is het van belang dat het vocht minimaal op kamer temperatuur is. Dit kun je doen door gewoon simpelweg de melk heel even te verwarmen. Zorg er alleen voor dat het niet te heet word, dat vind bakpoeder ook niet fijn. Veeleisend dat bakpoeder 😉

Daarnaast is het beter om dit recept met de hand te mixen en niet in een blender. Eerlijk gezegd kan ik je niet vertellen waarom. Maar ik heb beide methodes geprobeerd en met de blendermethode reizen de pannenkoeken veel minder goed.

Dan een aantal glutenvrije pannenkoeken baktips:

  1. Gebruik het liefst kokosolie.
  2. Laat de pan en kokosolie eerst op een middelhoog vuurtje warm worden.
  3. Gebruik een pannenkoekenvorm, zo worden ze mooi rond.
  4. Maar de vegan pannenkoek  niet te groot. American pancakes zijn klein en dik.
  5. Heb geduld, wacht totdat de pannenkoek “droog” gebakken is voordat je hem omkeert.

Ingrediënten voor deze vegan American pancakes

  • 250 gr. boekweitmeel
  • 15 gr. bakpoeder
  • scheutje appelazijn
  • 30 gr. agave
  • snufje zout
  • 120 gr. kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt)
  • 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte rijst-kokosmelk) op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

  1. Meng alle natte ingrediënten en voeg bakpoeder, zout en een scheutje appelazijn toe. Zet dit even aan de kant. Je zult zien dat er bubbels ontstaan.
  2. Zeef het boekweitmeel door de natte ingrediënten. Zo ontstaan er geen klontjes.
  3. Roer alles voorzichtig door elkaar.
  4. Vet een koekenpan in met kokosolie en laat deze op een middelhoog vuur warm worden.
  5. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden.
  6. Serveer met vers fruit en misschien een beetje extra agave/honing

Opzoek naar nog meer pannenkoeken inspiratie?

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Reageer