Vegan ijs helamaal glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers

Voedingswaarden

  • energie 247 kcal
  • eiwit 6.5 g
  • koolhydraten 40.3 g
  • vet 6.2 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Dessert
  • Aantal personen: 4 personen

Vegan ijs! De dagen worden langer en vooral langzaam warmer. Het is weer tijd voor ijs. Tegenwoordig kun je bijna overal vegan ijs krijgen (tenminste hier in Duitsland), maar zelf ijs maken blijft leuker. Daarnaast is deze variant ook gewoon gezond. Een ijsje zonder zorgen. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ blik kikkererwten
  • 3 el pindakaas
  • 30 gram kokosmeel
  • 10 gram hazelnootmeel
  • 10 gram amandelmeel
  • Dadelsiroop naar smaak
  • Kaneel naar smaak
  • Scheutje amandelmelk
  • 2 vijgen/dadels

Hoe maak je dit gezonde ijsje?

  1. Neem een keukenmachine en vermaal de kikkererwten (spoel ze wel goed af!) samen met de pindakaas tot een glad beslag.
  2. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe.
  3. Neem een vork (of gebruik je handen) en kneed alles goed door elkaar. Voeg wat amandelmelk toe om het kneden makkelijker te maken.
  4. Voeg de honing en kaneel toe.
  5. Snij de dadels/vijgen in stukjes en roer ook deze door het beslag.
  6. De cookiedough is nu klaar. Wil je het beslag gebruiken voor het ijs? Rol dan kleine balletjes van het beslag en plaats deze voor minimaal één uur in de vriezer.

Het vegan ijs recept; cookiedoough smaak

Wat heb je nodig?

  • 4 (rijpe!) bevroren bananen
  • Cookiedough balletjes
  • Scheutje amandelmelk
  • (cacao poeder)
  • Ook lekker met wat stukjes vegan/suikervrije chocolade

Rijpe bananen over? Wat dacht je van een bananenbrood?

Hoe maak je vegan ijs?

  1. Blend de bananen samen met de amandelmelk tot “vegan ijs”.
  2. Neem het ijs uit de blender en roer de cookiedough balletjes er voorzichtig doorheen.
  3. Neem vervolgens een schaal of een bak. Giet het ijs in de bak. Dek de bak af met een bakpapiertje en zet het ijs nog een uurtje in de vriezer.
  4. Het vegan ijs is nu klaar om op te eten. Je kunt het tussendoor gewoon in de vriezer bewaren.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Reageer