Een vegan Mexicaans recept; lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers of chemische toevoegingen
Voedingswaarden
- energie 504 kcal
- eiwit 9.7 g
- koolhydraten 91.2 g
- vet 11.7 g
Recept informatie
- Type gerecht: Hoofdgerecht
- Aantal personen: 2 personen
Vegan mexicaanse puntpaprika met guacamole. Via instagram heb ik jullie gevraagd wel recept jullie als eerste willen zien, de keuze was een vegan mexicaans recept of een banaan-karamel granola. De meeste stemmen gingen naar een vegan mexicaans recept. Dus daar gaan we dan!
Zoals je misschien weet ben ik over het algemeen een groot fan van de Aziatische keuken. Vooral Indiaas eten staat bij mij op nummer één. Voordat ik de Indiase keuken leerde kennen was mijn ultieme favoriet Mexicaans eten. Ik was zo gek op avocado dat een van mijn vriendinnen voor mij een shirt had gekocht met “let’s avocuddle”… Nadat ik door Azië heb gereisd, ben ik de Mexicaanse keuken een beetje vergeten… Zonde! Tijd om deze recepten weer tevoorschijn te halen. Om te beginnen dit heerlijke vegan Mexicaans receptje; Mexicaanse puntpaprika met guacamole.
Wat heb je allemaal nodig voor dit vegan mexicaans recept?
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 avocado
- 1/2 rode ui
- sap van 1/2 citroen
- Chili vlokken naar smaak
- 2 wortels
- 2 puntpaprika’s
- 1/2 koolrabi
- 3 eetlepels mais
- 150 – 200 gram zilvervliesrijst
- verse peterselie
- peper, zout naar smaak
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- handje verse krulpeterselie
Hoe maak je dit recept
Gevulde paprika
- Snipper de ui en pers 2 tenen knoflook. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie.
- snij de wortels en koolrabi in kleine blokjes.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak
- Voeg de groentes toe aan de ui en knoflook. Roerbak de groente totdat ze gaar zijn.
- Snij de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Bak de puntpaprika in de oven op 180 graden voor 5-8 minuten
- Wanneer de rijst gaar is voeg deze toe aan de groente.
- Voeg nu ook komijn, gerookte paprika, peper, zout en mais toe. Roer alles even goed door elkaar.
- Neem de puntpaprika en vul deze met de rijst.
Guacamole
- Snipper de rode ui en fruit deze met 1 teen knoflook.
- Schep het fruchtvlees van de avocado in een schaaltje en prak deze met een vork.
- Voeg het citroensap, ui en knoflook toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste peper, zout en chili toe naar smaak.
Tip: De guacamole blijft langer goed als je de avocadopit bewaard met de guacamole. Doe bijvoorbeeld de guacamole in een bakje samen met de pit en sluit dit bakje af met een deksel. Dit voorkomt dat de guacamole snel bruin wordt.
Maak het gerecht af.
- Vul de paprika met de rijst-groentemix en serveer met guacamole, verse peterselie en chili naar smaak.
Enjoy! Liefs, Jolijn
Ben je opzoek naar meer wereldse gerechten? Wat dacht je van een Marokkaanse groentestoof?