Deze vegan paella is lactosevrij, glutenvrij, vegan en vrij van gerafineerde suikers

Voedingswaarden p.p

  • energie 434 kcal
  • eiwit 13.3 g
  • koolhydraten 84.3 g
  • vet 3.8 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 4 porties

Het is inmiddels al half september en dat betekent dat de zomer bijna ten einde is. Toch wordt het dit weekend nog heerlijk weer. Het leek mij dus wel passend om nog even een lekker zomers receptje te posten. Met dit receptje neem ik je even mee naar het zonnige Spanje. Een heerlijk klein restaurantje aan de kust, de zon gaat onder en er wordt een heerlijke grote pan vegan paella geserveerd. Do you get the picture?

Zilvervlies rijst is van nature glutenvrij en past dus heel goed in een glutenvrij dieet. Ook met een glutenvrij dieet is het belangrijk om gevarieerd te eten zodat je voldoende vitamine binnen krijgt. Lees hier welke producten allemaal glutenvrij zijn zodat jij jouw dieet net even wat gevarieerder kan maken.

Oke, maar even over naar de vegan paella.  Paella is namelijk een super voedzaam gerecht. Ook wanneer het een vegetarische paella is. In dit recept maak ik gebruik van volkoren rijst. Een bron van verschillende B-vitamines, mangaan, fosfor en ijzer. Verder bevat dit recept lekker veel groente voor voldoende vitamine en mineralen. Als laatste bevat deze vegetarische paella ook groene erwten, een bron van plantaardige proteïne.

ingrediënten voor deze vegan paella

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 hand verse peterselie
  • 200 gram bevroren erwten
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram champignons
  • 200 gram winterpenen
  • 1 eetlepels verse tijm
  • 2 tomaten of 2 eetlepels tomatenpasta
  • 400 – 500 gram zilvervliesrijst (droog)
  • 1 theelepel gerookte paprika kruiden
  • 1 theelepel zoete paprika kruiden
  • verse peper en  zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snij alle groente in de gewenste grote.
  2. Fruit de knoflook en uien in een grote (wok)pan met een beetje olijfolie
  3. Voeg vervolgens alle groente en de gedroogde kruiden toe. Wok dit voor ongeveer 2 minuten op een hoog vuur.
  4. Voeg de rijst toe aan de pan. Voeg net zoveel water toe als je normaal zou gebruiken voor deze hoeveelheid rijst. Dit staat vermeld op de verpakking. Het is de bedoeling dat de rijst droog kookt. Wil je dus 100% zeker zijn, neem dan iets minder water en voeg eventueel wat extra water toe tijdens het koken als je denkt dat het te weinig is.
  5. Roer alles goed door elkaar en laat de paella sudderen op een laagvuur totdat al het water is verdwenen.
  6. Maak het gerecht af met de verse kruiden en limoensap.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Reageer