Deze vegan pompoensoep is ook lactosevrij en glutenvrij.

Voedingswaarden

  • energie 404 kcal
  • eiwit 21.1 g
  • koolhydraten 42.4 g
  • vet 21.3 g

Recept informatie

  • Type gerecht: hoofdgerecht, lunch
  • Aantal personen: 2 personen

Wat is ayurveda?

Ayurveda is een oude Indiase geneeswijze. Deze geneeswijze is al zo’n 3000 – 5000 jaar oud.  Ayurveda betekent levenswijsheid. Het is een holistische geneeswijze waarin uitsluitend natuurlijke middelen zoals kruiden en mineralen worden gebruikt. Voeding staat centraal in de Ayurvedische geneeswijze. Door voeding te combineren met helende kruiden worden ziekten of gezondheidsklachten aangepakt. De Ayervedische keuken (net als de Indische keuken) is daarom een hele kruidige keuken met heerlijke smaken. Wil je meer leren over Ayurveda? Klik dan even hier.

Pompoensoep voor de rustige buik

Zelf ben ik gek op de Indiase en Ayurvedische keuken. De smaken werken heel verwarmen en het is echt “comfortfood”. Zoals je misschien wel weet heb ik al jaren te maken met voedselintoleranties en prikkelbaar darm syndroom. Beide zijn onder controle, maar ook ik maak wel eens een foutje. Deze pompoensoep is op dat soort momenten een van mijn favoriete recepten. Deze pompoensoep bevat namelijk heel veel kruiden die de tijdelijke ontsteking in de vorm van voedselstress aanpakken. Denk aan kruiden zoals: kurkuma, gember en karwijzaad. Al deze kruiden werken rustgevend en ontstekingsremmend. Dus, een perfect soepje voor een rustige buik.

Heb jij dagelijks last van een opgeblazen gevoel, diarree of andere verteringsproblemen? Hier 5 tips om jouw vertering te verbeteren. 

Ingrediënten voor deze vegan pompoensoep

  • 1 middelgrote pompoen
  • 3 winterpenen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram rode linzen (gedroogd)
  • 2 cm gember (of meer als je van gember houd)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels karwij
  • 2 theelepels curry kruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snij alle groente klein.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook met een knoflookpers. Fruit deze samen in een beetje olie.
  3. Voeg vervolgens de groentes, kokosmelk en de kruiden toe. Laat dit koken met 1.5 liter water.
  4. Neem een staafmixer en pureer alles fijn.
  5. Voeg nog 0.5L water en de linzen toe. Laat dit nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken en de soep is klaar!

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Reageer