Deze vegan salade is lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers
Vegan salade recept met pindadressing. Een super lekkere aziatische maaltijd salade. Deze salade is een beetje geinspireert door de Thaise keuken. Naast de indiase keuken, een van mijn favoriete keukens! Tijdens mijn reis door Azie heb ik heel wat kookcursussen gevolgt. De meeste vonden toch wel plaats in Thailand.
De Thaise keuken heeft mij op kookgebied enorm geïnspireerd. Helaas zijn de ingrediënten van een aantal van mijn favoriete gerechten (papaya salat) niet in Nederland te krijgen. Gelukkig zijn de ingrediënten voor deze vegan salade gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn. En geloof me.. Hij stelt niet teleur.
Wat heb je nodig voor een flinke salade?
- 1 krop ijsbergsla
- 1 zakje rode kool
- 1 zakje spitskool
- 1 komkommer
- 2 flinke geraspte winterpenen
- 1 paprika
- 60 – 80 gram cashewnoten
- 2 handjes cranberries
- (150 gram kikkererwten)
- (optioneel: koriander)
Voor de pinda dressing:
- 3 flinke eetlepels pindakaas
- 2 eetlepel agave
- Sap van 2 citroenen
- Peper, zout
- (optioneel: scheutje tamari)
Hoe maak je deze vegan salade?
- Snij de paprika en komkommer in kleine stukjes
- Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote salade kom.
- ( de cashewnoten kun je optioneel nog even roosteren)
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Voeg water bij de dressing totdat je de juiste consistentie hebt.
- Meng de dressing door de salade en voila!
Ben jij ook fan van de Aziatische keuken? Wat dacht je van deze ayurvedische pomoensoep?
Enjoy!
Liefs,
Jolijn