Voor dit heerlijke recept van aardappel-courgetteschotel geef ik graag alle credits aan mijn moeder! Het is 100% comforting, vegetarisch en glutenvrij en lactosevrij en van te voren te maken en de volgende dag ook nog lekker en… Echt een klassieker voor in je kookrepertoire dus!
Thuis wordt het gerecht als hoofdmaaltijd geserveerd, wij maken het juist weer graag als bijgerecht. Houdt hier qua hoeveelheden in ieder geval rekening mee wanneer je het zelf gaat maken!
Ingrediënten als hoofdmaaltijd voor 4 personen:
- 700 g aardappelschijfjes
- 2 courgettes
- potje zongedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 200 ml lactose vrije melk
- 150 g graspte oude Goudse kaas
- Peper
- Olie om mee in te vetten
Bereidingswijze aardappel-courgetteschotel:
- Meng in een kom de knoflook, melk en kaas.
- Vet een ovenschaal in en snijd de courgette in plakjes
- Snijd de zon gedroogde tomaten in kleine stukjes
- Leg de aardappel en courgette schijfjes om en om in de ovenschaal
- Strooi de tomaatjes erover.
- Giet nu het melk mengsel erover en breng op smaak met peper.
- Dek de schotel af met aluminium folie en bak in de oven voor 15 minuten op 225 graden. Verwijder na de 15 minuten de folie en laat nog 25 minuten gratineren.
Eet smakelijk!