Ken je die reclame nog van: “saus, voor over de Pasta”? Nu ben ik zelf niet zo van de sausjes en is het vaak stiekem ook nog eens een stuk gezonder geen pakjes en zakjes te eten (lees: bergen suiker, e-nummers etc.). Bij deze vegetarische boontjes pasta zit geen saus en toch is ie “finger licking gooooood!”

Ode aan de pijnboompitjes!

Eet jij wel eens pijnboompitjes? Naast dat ze erg lekker zijn, leveren ze ook je dagelijkse portie goede vetten en eiwitten. Deze essentiële vetten zijn o.a goed voor de werking van je botten, hersenen en hart. Ook bevatten ze veel vitamine K wat weer goed is voor je bloed; het schijnt zelfs dat 30-50 gram per dag als natuurlijke bètablokker werkt. Knap staaltje natuur toch?

Tip: wanneer je pijnboompitjes roostert op laag vuur worden ze nog lekkerder en neem je alles stoffen nog beter op!

Ingrediënten voor vegetarische boontjes pasta (4 pers.):

 • ca 800 – 900 g sperziebonen
 • ca 300 – 400 g pasta naar keuze
 • half potje zon gedroogde tomaten
 • 3 tenen knoflook
 • kokosolie
 • extra vierge olijfolie
 • basilicum
 • Parmezaanse kaas
 • ca 75 g pijnboompitjes
 • peper en zout naar smaak

Je ziet dat bij een aantal ingrediënten geen precieze hoeveelheid staat: eigenlijk neemt het bij dit gerecht niet zo nauw. Heb je grote trek, neem wat meer sperziebonen en 100 g pasta per persoon, serveer met zoveel Parmezaanse kaas en pijnboompitten als je lekker vind en maak het desgewenst nog wat smeuïger met een extra scheutje olijfolie.

Bereiding:

 1. Zet vast twee pannen met kokend water op: één voor de pasta en één voor de sperziebonen.
 2. Maak de sperziebonen schoon door de uiteindes eraf te snijden en de bonen in gelijkmatige stukjes te snijden (ik doe meestal 3-4 cm breed).
 3. Blanceer (kook) de bonen ca 6-7 minuten in het kokende water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig. Spoel koud af en zet apart.
 4. Zet ook de pasta vast op en volg de instructies op de verpakking.
 5. Rooster de pijnboompitjes op laag vuur goudbruin en zet apart.
 6. Snijd ca 10 (meer mag ook) zon gedroogde tomaten in reepjes.
 7. Verwarm nu in een wok of koekenpan wat kokosolie en pers de knoflook hierin uit. Voeg de gekookte boontjes en zongedroogde tomaten toe. Schep goed om.
 8. Draai nu het vuur uit, voeg een flinke hand gescheurde basilicumblaadjes toe (zo komt de smaak goed vrij).
 9. Voeg de gekookte pasta toe en schep weer goed om.
 10. Giet nu een royale scheut extra vergine olijfolie en de pijnboompitjes toe. Schep op de borden en serveer met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Ben ik benieuwd of jullie de saus missen… Eet smakelijk!

Write A Comment