Oh wat heb ik laatst zitten smullen bij mijn lieve vriendin, die deze lekkere zoete aardappel stamppot met allemaal vrolijke kleuren op tafel toverde! In ruil voor een fles wijn mocht ik het recept hebben!
De ultieme comfortfood
Stamppot is voor mij de ultieme comfortfood! Zeker in het koude najaar en op een winterse dag is dit echt smullen. Deze variant is naast voedzaam ook nog eens een feestje om naar te kijken (het oog wil immers ook wat toch?). In alle boekjes lees je immers: eet kleur! Wat wanneer je verschillende kleuren op je bord hebt, eet je gevarieerd en krijg je alle verschillende vitamines binnen die de groentes je bieden. Lekker met wat noten voor je dagelijkse portie gezonde vetten; zo kom jij de herfst en winter wel door!
Ingrediënten voor zoete aardappelstamppot voor 4 personen:
- ca 1 kg zoete aardappels
- 3 a 4 rode en gele paprika’s
- Bakje cherry tomaatjes
- 1 el oregano
- 1 el tijm
- 1 pakje fetakaas (van schaap- en geitenmelk)*
- Pecannoten
- Peper
- Kokosolie
Bereiding stamppot:
- Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Kook voor ca 15 min.
- Was en snijd de groentes en bak het met de kruiden voor ca 5-10 min (ligt aan hoe “knapperig” je de groente wilt..)
- Giet de zoete aardappels af en stamp ze fijn tot puree.
- Roer vervolgens de gebakken groenten erdoor, hier kan je uiteraard naar smaak mee variëren!
- Schep de stamppot in een mooie schaal en strooi er nog lekker wat pecannoten overheen. Verbrokkel tot slot wat fetakaas erop en smullen maar!*Let op: Fetakaas is niet lactosevrij, alleen koemelkvrij. Zelf verdraag ik het (gek genoeg) wel. Meer lezen over een lactose intolerantie? Klik hier.
2 Comments
Hoi Jolijn,
wat een heerlijk recept is dit weer! Lijkt me heerlijk om te preppen als lunch. Zou jij dit gerecht ook kunnen invriezen met de feta erbij??
Groetjes,
Zoë
Ik zou hem zonder noten en feta invriezen en die dan later toeveogen.