Deze vegetarische curry is glutenvrij, lactosevrij, vegan en vrij van gerafineerde suikers

Recept informatie

  • Type gerecht: hoofdgrecht
  • Aantal personen: 2 porties

Een vegetarishe rode curry ik ben er gek op!

Tijdens mijn tijd in Azië heb ik natuurlijk zo veel mogelijk verschillende curries gegeten en uitgeprobeerd. Groen, rood, geel en natuurlijk de massaman. Als ik een keuze moest maken, zou ik in Azië altijd voor de groene gaan. Hier zaten de lekkerste groente in en hij is lekker pittig.

In Nederland/Duitsland heb ik helaas nog geen lekkere groene curry pasta gevonden. Maar wel een lekkere rode curry pasta. Voor deze vegetarische curry heb ik de vegetarische rode curry pasta van de ekoplaza gebruikt. Daarnaast voegde ik nog de rode curry kruiden van Green Gypsy toe.

Om deze vegetarische rode curry extra romig te maken heb ik zoete aardappel toegevoegd. Dus eigenlijk is het een vegetarische curry met zoete aardappel. Een vegetarische rode curry met zoete aardappel om precies te zijn. Volg jij het nog? Ik ga je snel vertellen hoe je deze heerlijke curry maakt.

Ingrediënten vegetarische curry

  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram champignons
  • 1 eetlepel rode curry kruiden Green Gypsy
  • 150-200 gram rijst / 400 – 500 gram aardappel

Bereidingswijze vegetarische curry

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pas of bereid de aardappelen op de manier waarop jij ze het liefst eet. Zelf koos ik voor de aardappelen en heb ze ongeveer 40 minuten met een beetje zout in de oven gebakken.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken.
  3. Kook de zoete aardappel voor ongeveer 10 minuten totdat hij helemaal zacht is.
  4. Fruit kort de ui en de knoflook in een beetje olie in een wok.
  5. Snij de groentes klein en voeg ze toe aan de ui en knoflook.
  6. Bak de groentes totdat ze gaar zijn en voeg de kokosmelk en water toe.
  7. Prak de zoete aardappel fijn en voeg ook deze toe aan de curry.
  8. Voeg als laatste de curry pasta en kruiden toe.
  9. Laat alles even 15 minuten sudderen en voeg nog wat exta chilli toe als je de curry een beetje pittiger wil maken.
  10. Serveer met de rijst of aardappelen.

Ben jij gek op curry? Misschien is dit receptje Indiase curry nog wat voor jou?

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Reageer