Vegetarische hamburger; zoete aardappel burger met linzen. Deze burger is vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers

Gisteren plaatste ik een poll waarin jullie konden kiezen tussen een quinoa energie reep of een vegetarische burger. Jullie kozen massaal voor de vegetarische burger. Dus hier is hij dan!

Wat heb je nodig?

  • 1 blik linzen (biologisch en goed afgespoeld)
  • knoflookpoeder
  • 1 ui
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zoete aardappel van ongeveer 200 gram
  • ongeveer 40 gram boekweitmeel

Hoe maak je het?

  1. Schil de zoete aardappel en snij hem in stukken.
  2. Kook de zoete aardappel totdat hij helemaal zacht is.
  3. Doe de linzenc en het uitje samen met de zoete aardappel in een foodprocessor en maal alles tot een glad geheel.
  4. Voeg de kruiden en het meel toe.
  5. Kneed alles met je handen goed door elkaar. Is het deeg nog erg plakkerig? Voeg dan wat extra boekweitmeel toe.
  6. Vorm met je handen hamburgers van het deeg.
  7. Bak de burgers aan beide kanten gaar in een beetje olie of in een “non stick” pan.

P.s heb je een glutenvrij dieet? Probeer dan een van onze low carb bloemkoolbroodjes om jouw hamburger te bouwen.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment