Wie is Jolijn Berghuis

Hi! Ik ben Jolijn Berghuis, 24 jaar oud met een passie voor eten, gezondheid en sport.

De afgelopen 9 jaar heb ik al te maken gehad met verschillende voedselintoleranties. Op mijn 14e  is bij mij een suikerovergevoeligheid vastgesteld en op mijn 18e kwam hier nog lactose-intolerantie bij en op mijn 20e gluten-intolerantie. Wanneer je nog jong bent kunnen deze voedselintoleranties behoorlijk in de weg zitten. Zelf heb ik het geluk met een moeder die orthomoleculair voedingsspecialist is. Omdat zij over de kennis beschikt en een boekenkast vol interessante boeken heeft, heb ik veel geleerd over de verschillende diëten, intoleranties en gezondheidsklachten gerelateerd aan voeding. Op jonge leeftijd ben ik dus al begonnen met het uitbreiden van mijn kennis op het gebied van voeding. Deze uitbreiding van mijn kennis heeft het begrip voeding een hobby van mij gemaakt. Ik kan er eindeloooooos over praten! Daarnaast is er ook een passie voor bakken en koken ontstaan. Een middag bakken en koken.. Dat vind ik echt pure ontspanning. Jolijn Berghuis

Toch is het meer dan alleen maar voeding.

Zoals ik al zei vind ik het heerlijk om me helemaal te verdiepen in het begrip voeding en de effecten op het menselijk lichaam. De afgelopen jaren ben ik steeds meer in gaan zien hoe belangrijk voeding is en wat het allemaal voor je kan doen. Maar niet alleen voeding ook mindset is zo belangrijk! Negatieve gedachten beïnvloeden je lichaam op zoveel manieren en kunnen letterlijk gezondheidsklachten veroorzaken. Daarnaast is stress natuurlijk een welbekend probleem binnen onze gezondheid. Ik geloof dat de combinatie voeding, mindset en stressbeperking een positief effect hebben op je gezondheid. Dit zijn dan ook drie onderwerpen die je veel tegen zult komen in mijn artikelen.

Op het moment dat je negatieve gedachten gaat vervangen door positieve gedachten, krijg je positieve resultaten

Waarom Beterdooreten.nl?

Uit eigen ervaring weet ik hoe vervelend de klachten zijn die voortkomen uit voedselintoleranties, stress en een negatieve mindset. Het kan letterlijk je (sociaal) leven beheersen. Om deze reden ben ik dit blog begonnen. Via Beterdooreten.nl wil ik iedereen een hart onder de riem steken, mijn ervaringen delen, mijn tips en natuurlijk mijn recepten delen. Positiviteit vind ik heel erg belangrijk en dat is dan ook de belangrijkste boodschap die ik iedereen mee wil geven; altijd positief blijven! Hou je hoofd koel, denk rustig na en blijf positief. Zo vind je altijd wel ene oplossing.

Orthomoleculair voedingsspecialist

Ik heb mij op jonge leeftijd verdiept in het begrip voeding,inmiddels heb ik ook een studie orhtomoleculaire voeding afgerond. binnen de orthomoleculaire geneeskunde kijken we wat er gebeurt in het lichaam wanneer we eten. We focussen op voeding dat ons lichaam voed en niet schaad. Wil je meer leren over orthomoleculaire geneeskunde?