orthomoleculair voedingsspecialist
online voedingscoach
baked oats

Ben jij opzoek naar een online voedingscoach? Als online voedingscoach, ervaringsdeskundige en orthomoleculair voedingsspecialist ga ik samen met jou aan de slag om jouw voedingspatroon te verbeteren. Gewoon lekker vanuit de comfort van jouw eigen huis.

Wie ben ik? Voedingscoach, orthomoleculair voedingsspecialist en chef

Hé, hallo, mijn naam is Jolijn. Ik ben de eigenaresse van beterdooreten, de online webshop saltandseed.nl, ik ben kok en leid een klein café hier in Heidelberg. Al meer dan 15 jaar ben ik bezig met voeding. Je zou kunnen zeggen dat ik een echte “healthfreak” ben. Sinds mijn 14e heb ik al te maken met voedselintoleranties, prikkelbaar darm syndroom, verteringsproblemen, lage energie levels, een zwak immuunsysteem en hormonale disbalans. Artsen konden mijn niet helpen. Dus besloot ik het op de natuurlijke manier te proberen. Ik ben me gaan verdiepen in voeding en leefstijl. Door veel experimenteren, me in research te verdiepen en heeeeel veeel te lezen heb ik enorm veel geleerd over deze twee onderwerpen. Daarnaast heb ik in Februari 2020 een opleiding tot orthomoleculair voedingsspecialist afgerond.

Orthomoleculaire voeding

Wat is orthomoleculaire voeding? Ortho betekent juist, recht, goed of gezond. Moleculair: betekent molecuul. Orthomoleculaire voeding houdt dus in dat we opzoek gaan naar een voedingspatroon dat op diep niveau goed is voor het lichaam. Een voedingspatroon die de algemene gezondheid van het lichaam verbeterd.  Hier vind je een uitgebreidere uitleg over orthomoleculaire voeding.

Het doel van een orthomoleculair voedingspatroon? Meer energie, betere vertering, stabiele bloedsuikerspiegels, verbeterde hormoonbalans, betere immuniteit en een gezond gewicht dat je zonder jojo-en behoud.

Smaak en gezondheid gaan heel goed samen!

Meer lang 3 jaar werkte ik naast mijn eigen bedrijf als chef-kok in een restaurant/café. Ik had de leiding over de keuken, wat betekent dat ik ook bepaal wat er op het menu komt. Inmiddels hebben we één van de cafés overgenommen. Mijn doel; mensen een gezonde maaltijd serveren zonder enig compromis als het gaat om smaak. Want wie wil er nou alleen maar leven van groene blaadjes sla met komkommer en tomaat? En laten we heel eerlijk zijn quinoa met een beetje groente is ook maar een saaie maaltijd. Gezond eten is leuk en lekker. En zolang je het gezond en lekker maakt blijft het ook een duurzame leefstijl.

Zo, een onderdeel van het beterdooreten online voedingscoach traject is dan ook het bijbrengen van lekkere en makkelijke recepten.

vegetarische burger
glutenvrije pizza

Werkwijze

Bij Beter door Eten ligt de focus op gezondheid. Als online voedingsspecialist ga ik aan de slag om jouw algemene gezondheid te verbeteren en eventuele gezondheidsproblemen op te lossen.

Wanneer we samen aan de slag gaan ontvang je van mij een stel vragenlijsten. Via deze vragenlijsten krijg ik een beeld van jouw gezondheid, huidig voedingspatroon, medicatie, lichaamsbouw/type en wat jouw doelen zijn. Aan de hand van deze vragenlijsten maak ik een behandelingsplan.

Aan de hand van jouw doelen gaan we samen aan de slag via skype consulten, whatsapp en  e-mail. Je kunt mij op verschillende manieren bereiken met alle mogelijke vragen en ik ga mijn best doen om jou te helpen. Daarnaast krijg je van mij ook heel wat leesmateriaal die je rustig in jouw eigen tijd kan doorlezen. Per week evalueren we hoe het gaat, hoe ver we zijn met het bereiken van jouw doelen, waar loop je tegen aan en welke vragen heb je. Zo kunnen we iedere week heel flexibel kijken hoeveel consulten jij nog nodig hebt.

Online voedingscoaching opties

Dieet/voedingspatroon verbeteren

Als orthomoleculair voedingsspecialist en chef kok ga ik samen met jou, stap voor stap een gezond, lekker en vooral duurzaam dieet ontwikkelen. Geheel afgestemd t op jouw behoeftes, smaak, en leefstijl.

  • Voor meer energie, stabielere bloedsuikerspiegel, een gezond gewicht, betere algemene gezondheid, betere vertering en vooral meer plezier in eten en koken.

 

Kosten: eerste consult is 70 euro, daarna zijn alle consulten 55 euro per stuk. Je kunt altijd stoppen wanneer je wilt. Geschatte duur: 3-6 weken.

Prikkelbaar darm syndroom:

Last van verteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, constipatie, diarree, geluidjes, lucht, misselijkheid etc. Ben jij door de dokter naar huis gestuurd met de diagnose prikkelbaar darmsyndroom?

  • Samen gaan we aan de slag met dieet, leefstijl en suppletie om jouw vertering te verbeteren en klachten te verminderen.

 

Kosten: eerste consult is 70 euro, daarna zijn alle consulten 55 euro per stuk. Je kunt altijd stoppen wanneer je wilt. Geschatte duur: 2-6 maanden. Consult interval: elke 2-3 weken.

Immuunsysteem

Ben jij vaak ziek, pik je elk virus op of ben je chronisch verkouden? laten we  dan samen jouw immuunsysteem een boost geven.

  • Versterken van jouw slijmvliezen
  • Suppletie advies
  • Dieet advies

 

Kosten: eerste consult is 70 euro, daarna zijn alle consulten 55 euro per stuk. Je kunt altijd stoppen wanneer je wilt. Geschatte duur 2-3 consulten. Consult interval: maandelijks.

Let`s begin!

Wil jij graag beginnen met een online voeding coaching traject? Neem dan een kijkje in de shop. Hier vind je de verschillende opties, recenties en kun je gelijk een traject aanschaffen. Natuurlijk kun je ook gewoon een mailtje sturen naar info@beterdooreten.nl. Gaan we gelijk aan de slag!

Twijfels?

Heb je twijfels en wil je even bespreken of online voedingscoaching wel bij jou past? Heb je advies nodig over het pakket? Dan kunnen we altijd gratis en vrijblijvend een skype of telefoongesprek inplannen.