Welkom bij deze nieuwe rubriek op Beter door Eten! Vanaf vandaag ga ik een kijkje nemen in de keuken van bekende foodbloggers en stel ze mijn 14 meest prangende  foodievragen. Lees je gezellig mee?

Wie is Marit?

Marit is het vrolijke gezicht achter MaakhetGlutenvrij.nl Ik volg haar al heel lang op Instagram (@glutenvrij) en sinds ruim een jaar heeft zij ook een eigen blog. Hier deelt zij elke week een overzicht van de glutenvrije weekaanbiedingen en komen naast heerlijke recepten ook echt oneindig veel glutenvrije producttips voorbij, super handig! Heb jij ook een glutenvrij dieet, hou haar dan zeker in de gaten.

Vandaag bijt zij de spits af met de 14 foodievragen, ik ben heel benieuwd!

Carpaccio pastasalade van Marit
Hoe lekker ziet dit recept van Marit eruit?

Wat is jouw grootste kookblunder?

Kokende tomatensoep die ik wilde pureren in een blender. Totdat de deksel van de blender eraf vloog en mijn hele muur onder de tomatensoep zat. Een witte muur wel te verstaan…

Waar mogen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

Hartige snacks! Kaas, chips, olijven, toastjes, worst, jammie!

Wat staat er op je foodie-bucketlist om ooit nog eens te proberen?

Uit eten bij De Ontmoeting in Nijmegen (een 100% glutenvrij tapasrestaurant). En naar glutenvrije bakkerijen in Italië en Spanje.

Wat is je lievelingsontbijt?

Yoghurt met muesli van Eat Natural. En in het weekend twee sneetjes meergranenbrood van Bakker Leo met twee gebakken eieren, kerrie, peterselie, bieslook en kaas.

Liever zoet of hartig snacken?

Zie vraag 2, hartig dus!

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Côte D’or melkchocolade. En Rice Toast met blue cheese.

Wat mis je qua glutenvrij eten?

Goed bladerdeeg, croissants, donuts en ovenbitterballen.

Nooit meer wijn of nooit meer chocolade?

Nooit meer wijn. Ik drink nagenoeg geen wijn, al wil ik dat in 2018 wel leren drinken. Waar iedereen goede voornemens heeft met betrekking tot alcohol, wil ik juist meer wijn drinken. Maar dan met name voor wanneer ik uit eten ben!

Wat vind je echt niet lekker qua eten?

Tuinbonen en koriander.

Wat is het lekkerste dat je ooit gegeten hebt?

B.L.A.T sandwich bij Friedman’s in New York. Da’s een brood met bacon, lettuce, avocado en tomato. En de mozzarella sticks in New York bij Café Eighty-Two.

Heb je een lievelingsrestaurant?

Hmmmmmm, niet specifiek eentje. Maar sinds kort heb ik de wat luxere restaurants ontdekt. Zoals Over de Tong en Poppe in Zwolle. Of XO in Groningen. En bij De Gaffel in Valthe at ik ook ooit mega lekker (nog niet glutenvrij toen).

Wat eet je als je ziek bent?

Soep, het liefst tomatensoep. En verder crackers of rijstwafels.

Wat is het raarste wat je ooit hebt gegeten?

Sprinkhanen bij Mexicaans restaurant Four Roses in Groningen. De smaak was niet heel spannend, een soort droge kip.

Tot slot: wat ga je vanavond eten?

Gnocchi van Albert Heijn met bolognesesaus en sla.

Dank je wel Marit, echt super leuk om te lezen! De gnocchi is bij mij ook groot favoriet (ik eet hem graag vegan met spinazie) en de eat naturel muesli staat hier ook standaard in de kast! De ontmoeting lijkt mij ook super om eens heen te gaan, 100% glutenvrij – hoe fijn is dat?

Marit heeft trouwens een handige kaart aangemaakt op Google Maps met glutenvrije restaurants over de hele wereld. Neem zeker even een kijkje op haar blog voor meer inspiratie!

Binnenkort een andere foodblogger aan het woord! Ben jij naar iemand nieuwsgierig? Let me know!

Write A Comment