Ik moet iets opbiechten: ik ben echt verslaafd aan wafels en pannenkoeken voor ontbijt! Ik vind het gewoon zo’n feestelijke en vooral lekkere manier om je dag te beginnen ?

Tip: deze wafels zijn zeer geschikt om in te vriezen voor een makkelijk en snel ontbijt voor op een drukke doordeweekse dag!

Waarom boekweitmeel eigenlijk heel gezond is voor je..

Boekweit is geen graan maar eigenlijk het zaad van een kruidachtige plant. Waar andere meelsoorten vaak je bloedsuikerspiegel omhoog doen stijgen, heeft boekweit een veel lagere score de glycemische schaal. Erg fijn want je suikerspiegel blijft stabiel en je bent een stuk langer verzadigd!
Boekweit bevat verschillende B-vitaminen (B1, B2, B6) en de mineralen fosfor, ijzer, koper, mangaan, magnesium en zink. Had ik al verteld dat het ook alle 8 essentiële aminozuren bevat? Prima plantje dus om je dag mee te beginnen!

Tip: Heb je een coeliakie / een strikt glutenvrij dieet? Kies dan altijd voor gecertificeerde glutenvrije boekweitmeel! Zo weet je zeker dat deze niet besmet met gluten bevattende granen.

Wafels voor ontbijt!

Om dit ontbijtje nog lekkerder te maken voegde ik een flinke portie bosbessen en verse vanille toe. Serveer ze na het bakken desgewenst met nog wat plakjes banaan en smullen maar! Uiteraard kan je er nog een aanvullende topping naar keuze op doen, maar echt: ze zijn al lekker genoeg van zichzelf!
Wellicht ook een handige tip: na verschillende goedkope wafelijzers geprobeerd te hebben, heb ik nu dit wafelijzer van Tefal met losse platen gekocht, echt de investering waard! Je kan ook nog losse platen kopen voor American Pancakes en Donuts, zo leuk!

Ingrediënten voor 6-8 boekweitwafels:

 • 200 g boekweitmeel
 • 3 eieren
 • 300 ml melk naar keuze
 • flinke hand (diepvries)bosbessen
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl verse vanille (of merg van half stokje)
 • extra nodig: wafelijzer / wat vet of olie om in te smeren

Bereidingswijze:

 1. Verwarm je wafelijzer en begin met het maken van het beslag:
 2. Maak het beslag door de boekweit, eieren, melk, vanille en bakpoeder met elkaar tot een glad geheel te mixen. Roer op het laatst de bosbessen er met een lepel door heen.
 3. Schep wanneer het wafelijzer op temperatuur is, steeds kleine schepjes beslag erin en bak goudbruin / gaar.
 4. Je kan de wafels direct eten of na het afkoelen invriezen voor later gebruik.

Vergeet er niet een hele mooie dag van te maken, hij komt nooit meer terug!

Write A Comment